U kan als zorgverstrekker dit unieke medisch erkende leefstijl programma promoten en/of verkopen in uw organisatie, praktijk of apotheek.
Uw inzet als ambassadeur wordt gewaardeerd en beloond. Dit is geen vrijwillige promotieactiviteit; als erkende zorgverstrekker ontvangt u een passende beloning voor uw enthousiasme en betrokkenheid. Dit bevestigt uw rol als gezondheidsprofessional en maakt duidelijk dat uw aanbeveling valt binnen uw beroepsbezigheden.
Hebt u interesse om met ons samen te werken mail naar tanja@tienkeergezonder.be.
Het TIENKEERGZONDER-programma biedt u de mogelijkheid om een essentiële rol te spelen in de ondersteuning van uw cliënten en patiënten. Dit leefstijlprogramma gaat verder dan traditionele gezondheidsadviezen; het is gebaseerd op solide wetenschappelijke principes, wordt erkend door mutualiteiten en uitgevoerd door RIZIV-erkende zorgverstrekkers, wat betekent dat cliënten in aanmerking kunnen komen voor terugbetaling. Door het programma aan te bieden, versterkt u uw medisch-professionele karakter en benadrukt u uw geloofwaardigheid als zorgverstrekker.
Elke zondag, tien weken lang, ontvangen de deelnemers een uitgebreid infoblaadje over een specifieke gezonde gewoonte. Dit zijn niet de standaardadviezen zoals “drink meer water” of “eet meer groenten”, maar diepgaande uitleg over wat er in het lichaam gebeurt wanneer iemand deze gewoontes aanneemt of juist verwaarloost. We besteden aandacht aan wetenschap, biochemie en hormonale functies, maar dan op een manier die vlot leest en voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is.
Na het infoblaadje ontvangen de deelnemers dagelijks een WhatsApp-berichtje. Deze berichten zijn meer dan alleen motiverende teksten; ze zijn gebaseerd op de Self-Determination Theory. Dit model voor gedragsverandering is opgebouwd rond drie belangrijke pijlers:
Door deze benadering ontwikkelen deelnemers intrinsieke motivatie om gezonde gewoontes te integreren in hun dagelijks leven. Dit betekent dat ze deze gewoontes niet zien als opgelegde taken, maar als positieve keuzes die ze zelf willen maken en volhouden.
Dit proces duurt 10 weken, met elke week een nieuwe gewoonte die deelnemers helpt om een gezondere levensstijl op te bouwen. Dit zijn gewoontes die vaak bekend zijn, maar waar veel mensen moeite mee hebben om ze consequent vol te houden. Denk hierbij aan gewoontes die cruciaal zijn voor het bevorderen van een gezond leven en het voorkomen van veelvoorkomende medische klachten zoals chronische vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, slecht slapen en een gebrek aan energie.
De opbouw van het programma is zorgvuldig gestructureerd om de effectiviteit te maximaliseren. De volgorde van de gezonde gewoontes – zoals het belang van hydratatie vóór de introductie van vezelrijke voeding – is ontworpen om fysiologische en psychologische obstakels te minimaliseren. Dit doordachte proces helpt om ongemakken te voorkomen en zorgt ervoor dat elke stap bijdraagt aan een duurzame transformatie.
Het programma is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies of als een strikte richtlijn die moet worden gevolgd. Integendeel, het is een aanvulling die ervoor zorgt dat de algemene gezondheid en het welzijn van uw patiënten worden versterkt. Dit maakt het makkelijker om hun andere behandelingen tot een succes te maken en draagt bij aan een duurzame leefstijlverandering.
Belangrijk om te weten is ook dat dit programma op geen enkele manier interfereert met de behandelingen of adviezen van andere zorgverstrekkers, zoals kinesisten, huisartsen, diëtisten of apotheken. We werken samen met, niet tegen, de richtlijnen en aanbevelingen die uw patiënten al ontvangen.
In het programma worden er geen adviezen gegeven die andere zorgaanbevelingen tegenspreken of in een negatief daglicht stellen. We zeggen nooit dat iemand iets niet mag doen of dat ze iets verplicht moeten doen. Dit maakt het programma volledig flexibel en toepasbaar, ongeacht specifieke aanbevelingen of restricties die al worden opgevolgd. Heeft uw patiënt bijvoorbeeld een voedingsadvies gekregen om koolhydraten te beperken? Dan blijft dat mogelijk binnen het programma. Moeten melkproducten of gluten vermeden worden om medische redenen? Wij zullen niet suggereren dat het eten van zuivel noodzakelijk is.
De gezonde gewoontes die we aanmoedigen, vormen de potgrond waarin alle andere behandelingen en adviezen beter gedijen. Het is bedoeld om de basisprincipes van gezond leven en de algemene gezondheid te bevorderen.
Dit betekent ook dat het programma rekening houdt met de behoeften van mensen met allergieën, intoleranties of specifieke medische condities. Het programma helpt om een solide basis te leggen zonder tegenstrijdigheden met persoonlijke zorgbehoeften.
Voor uw praktijk, de klanten van uw apotheek maar ook voor organisaties, bedrijven en zorginstellingen bieden we de mogelijkheid om het programma aan te passen aan de specifieke behoeften van uw medewerkers of patiënten.
Het principe blijft hetzelfde, op basis van de SDT creëren we een gedragsveranderingsproces via de pijlers autonomie, competentie en verbondenheid in een weeksysteem dat gecommuniceerd wordt via WhatsApp berichten. Met voldoende deelnemers kan je zelf de startdatum, het verloop, de duur en zelfs de inhoud van het programma bepalen. De berichtgeving wordt volledig op maat geschreven en gepersonaliseerd. Gezond leven blijft de basis, want deze programma’s zijn de potgrond die nodig is om meer specifieke doelen en successen te verwezenlijken.
Het personaliseren van de inhoud zorgt ervoor dat uw patiënten niet alleen profiteren van de bewezen methoden van het programma, maar ook van berichten die aansluiten bij uw eigen doelen en waarden. Let op: dit maatwerk brengt extra kosten met zich mee, maar maakt het mogelijk om een unieke en waardevolle ervaring te bieden die perfect aansluit bij uw organisatie of praktijkvoering.
Als ambassadeur bent u niet alleen een verlengstuk van het programma, maar ook een katalysator voor blijvende, positieve veranderingen in het leven van uw patiënten.